header_phelleskovp

OM PERNILLE HELLSKOV PEDERSEN

Kunsten har altid optaget mig og haft en stor plads i mit liv. Jeg startede med at tegne som helt ung og har gennem årene arbejdet med den rene tegning og en blanding af akvarel og gouache. Det har medført en del bestillinger på portrætter og i perioder ansættelse som illustrator til magasiner, f.eks. Familiejournalen og idé nyt samt en bog ”Jagtkonger” af Bent Christensen.

De senere år er jeg blevet meget optaget af akrylmaleriet, bl.a. som elev på Hans Christian Rylanders malerskole, hvilket har åbnet en hel ny verden af farver og forståelse af deres indbyrdes påvirkning.

Jeg har en bachelor i kunsthistorie fra Kbh. Universitet og efterfølgende voksenunderviseruddannelsen, da jeg ønskede at formidle billedkunsten og ikke kun udøve den. Det har ført til en del undervisning i tegning og billedkunst på f.eks. Fredensborg daghøjskole, AOF aftenskole og på egne tegnekurser.

Jeg bor på landet med min mand og 2 børn, lidt udenfor Holbæk, hvor jeg har mit atelier og sideløbende driver Helleskov systue.

 

UDSTILLINGER

Fra 1995 har jeg deltaget i diverse udstillinger deriblandt:

  • Roskilde Åben 2017, censureret udstilling – vundet 1. pris
  • Portalen i Greve, gæsteudstiller, 2016
  • Roskilde Åben 2015, censureret udstilling – vundet 1. pris
  • Kulturarkaden i Vordingborg 2013 – 2017, sammen med Hans Christian Rylanders maleskole
  • Galleri Udstillingen København
  • Galleri Hagström i Stockholm
  • Kunstmesse Forum
  • Bregentved Gods
  • Observer Danmark A/S
  • KPMG

1-pris-roskilde-aaben-2015-pernille-helleskov-pedersen

Fotos fra da jeg vandt 1. pris ved Roskilde Åben 2015

selvportræt sankt hans
Pernille Helleskov Pedersen